همه چیز درباره تهویه لوله های فاضلاب

همه چیز درباره تهویه لوله های فاضلاب

تهویه‌ی لوله فاضلاب

راحتی ما در ساختمان به لوله‌کشی داخلی ساختمان وابسته است، بنابراین، هر گونه مشکلی در لوله‌کشی داخل ساختمان می‌تواند ساکنین را با دردسر مواجه سازد. در اینجا، خواهید آموخت که چه مشکلاتی باعث می‌شوند منافذ تهویه‌ی لوله‌های فاضلاب به درستی کار نکنند و در این شرایط چه کاری باید انجام داد.

چرا ساختمان به تهویه‌ی لوله‌های فاضلاب نیاز دارد؟

بیشتر صاحب‌خانه‌ها هر از چند گاهی با مشکل لوله‌کشی در ساختمان مواجه می‌شوند، اما تشخیص این مشکل فراتر از بررسی لوله‌های تخلیه‌ی فاضلاب است. منافذ تهویه‌ی لوله‌کشی نیز ممکن است مسدود شده یا آسیب دیده باشند و باعث توقف جریان و انبوهی از سایر مشکلات شوند. درک این قسمت حساس از سیستم لوله‌کشی ساختمان‌ برای جریان روان فاضلاب خانگی مهم است. اینجا هستیم تا پاسخ برخی از متداول‌ترین سئوالاتی را که صاحب‌خانه‌ها درباره‌ی دریچه‌های فاضلاب می‌پرسند را پاسخ دهیم.

تهویه‌ی لوله فاضلاب دقیقاً چیست؟

منافذ تهویه‌ی لوله‌های فاضلاب، تحت عنوان هواکش نیز شناخته می‌شوند، تنظیم فشار هوای سیستم لوله‌کشی ساختمان شما به عهده‌ی آنها است. همانطور که لوله‌های تخلیه‌ آب و فاضلاب را از ساختمان خارج می‌کنند، منافذ تهویه‌ی لوله‌های فاضلاب، که به آن‌ها منافذ تهویه‌ی هوا سیستم لوله‌کشی نیز گفته می‌شود، گاز و بو را از آن خارج می‌سازند. همچنین، ورود هوای تازه از راه این منافذ، موجب جریان روان آب در لوله‌های تخلیه می‌شود. البته، از این منافذ تهویه‌ی فاضلاب آبی عبور نمی‌کند. منفذ تهویه‌ی فاضلاب لوله‌ای عمودی است که به یک لوله‌ی تخلیه‌ی فاضلاب متصل شده و به سمت پشت‌بام ساختمان می‌رود. هواکش لوله‌ای است که به هواکش اصلی در بامِ‌ساختمان منتهی می‌شود. هواکش گازهای خروجی را به سمت منفذ تهویه می‌برد و به حفظ فشار مناسب هوا در سیستم فاضلاب کمک می‌کند.

چرا منافذ تهویه‌ی هوا در لوله‌های فاضلاب مهم هستند؟

سیستم لوله‌کشی خانگی به گونه‌ای طراحی شده است که به طور موثری موجب خروج آب و فاضلاب شود. در واقع، دو سیستم با همکاری یکدیگر عملکرد تخلیه و تهویه‌ی لوله‌ها را انجام می‌دهند.

لوله‌های فاضلاب فضولات خود را به فاضلاب شهری منتقل می‌کنند. لوله‌های تهویه، هوای تازه را به تمامی لوله‌های موجود در سیستم لوله‌کشی خانگی می‌رسانند، و به این سیستم کمک می‌کنند تا با هر بار کشیدن سیفون توالت یا تخلیه‌ی سینک، آب در لوله‌های تخلیه حرکت کند.

منافذ تهویه‌ی هوای لوله‌های فاضلاب از ورود گازهای فاضلاب به داخل ساختمان نیز جلوگیری می‌کنند و باعث می‌شوند گاز فاضلاب و بو به ساختمان وارد نشوند. منافذ تهویه‌ی هوای لوله‌های فاضلاب، در بامِ‌ساختمان و به دور از پنجره‌ها یا دستگاه‌های خنک‌کننده‌ی هوا قرار دارند، تا گازها و بخارات خارج شده از لوله‌های فاضلاب به آسانی در محیط ساختمان پخش نشوند.

چگونه می‌توان مشکلات مربوط به دریچه‌های تهویه‌ی لوله‌های فاضلاب را برطرف کرد؟

وقتی منافذ تهویه‌ی لوله‌های فاضلاب یا هواکش‌ها به درستی کار نکنند، تخلیه‌ی لوله‌های فاضلاب ساختمان نیز با مشکل مواجه خواهد شد. اگر صدای شرشر آب از لوله‌های فاضلاب شنیدید یا اگر آب در سینک ظرفشویی یا وان ایستاده و تخلیه نمی‌شود، یا اگر تخلیه‌ی فاضلاب آشپزخانه یا حمام کند انجام می‌شود، ممکن است منفذ تهویه‌ی هوای لوله‌های فاضلاب مسدود شده باشد.

وقتی منافذ تهویه‌ی هوا یا هواکش فاضلاب مسدود شوند، افزایش فشار منفی در لوله‌های تخلیه‌ی فاضلاب، جریان آب در لوله‌ها را قطع می‌کند. اگرچه ممکن است خودتان موفق به برطرف کردن این انسداد در لوله‌های فاضلاب شوید، اما اگر بعد از رفع انسداد بازهم تخلیه‌ی آب با مشکل مواجه باشد، باید به انسداد منافذ ورودی هوا به سیستم فاضلاب مشکوک شوید.

انسدادهای موجود در سیستم فاضلاب یا تخلیه‌ی آرام لوله‌های فاضلاب ممکن است منجر به تشکیل رسوب در داخل لوله‌های تخلیه شوند. این امر می‌تواند به سیستم لوله‌کشی ساختمان آسیب بیشتری بزند و ممکن است منجر به ایجاد هزینه‌های دیگری مانند تعمیر لوله‌های اصلی یا تعویض آنها شود.

اگر تخلیه‌ی کند فاضلاب با استفاده از لوله‌بازکُن پلاستیکی، فنر یا مایع لوله‌ی بازکُن برطرف نشد، احتمال انسداد منافذ تهویه‌ی فاضلاب وجود دارد. اگر منافذ تهویه‌ی هوا یا هواکش به طور کامل مسدود شوند، به دلیل ایجاد خلأ در لوله‌ها دیگر صدای شرشر آب را نخواهید شنید. همچنین، بوی فاضلاب در قسمت‌هایی از ساختمان که لوله‌های فاضلاب مشکل‌دار در آن قرار دارند قابل استشمام خواهد بود. این مشکل نیاز به توجه فوری یک متخصص لوله‌کشی دارد.